Welkom op de website van Oeno Belgium, de wijnwereld in België.

De agenda van de wijn evenementen in België (wijnbeurzen, wijnproeverijen).

Lijsten van de wijnwinkels, wijnhandelaren, wijnbars, wijnbouwers, enz.

Dit alles aangevuld met nieuwtjes, nuttige en praktische informatie over wijn.

Champagnothèque de Bruxelles®
Champagnothèque de Bruxelles®CHAMPAGNOTHÈQUE® biedt U een enige wereldbelevenis aan in verband met de sensoriele ontdekking van een intens genot : de proeverij van champagne met een strikte benaming.

Traditie en creativiteit, elegantie en gemoedelijkheid, passie en emotie, kennis ter zake en overdracht van deze kennis zijn de werktuigen welke Eric Vauthier aanwendt om U de champagne in zijn verscheidenheid en levend erfgoed te laten ontdekken.

CHAMPAGNOTHÈQUE® is toegangkelijk zowel voor nieuwkomers en ervaren liefhebbers als voor vakmensen van de proeverij.

                                                                                        

                                                                                                                                                                    

                                                                      Activiteiten en diensten                                 activities
CHAMPAGNOTHÈQUE® biedt vrije of becommentarieerde proeverijen, programmas van kennismaking of van inzicht, VIP-activiteiten alsook reizen binnen de Champagnestreek aan.

Het creatieve universum van de champagnothèque slaat op de onuitgegeven benamingen en functies van de staff van de champagnothèque. Onder leiding van een attente conservator en bewaker van het concept, wordt het publiek ontvangen en in zijn persoonlijke keuzes begeleid door een champagnothekoloog, champagnothecarissen en champagnothecografen.

De toegang tot de kennis van de sensuele champagnewereld was nog nooit eerder zo eenvoudig, smakelijk, bruisend of passievol.                                                                        Uitzonderlijke locaties
places
Uitzonderlijke locatie : Ontstaan in 2009 midden in het historische hart van Brussel, biedt de CHAMPAGNOTHÈQUE ® DE BRUXELLES een enige locatie aan gewijd aan de ontdekking, waardering, begrip en kennis ter zake van de meest verfijnde drank uit Frankrijk.

De permanente zetel van CHAMPAGNOTHÈQUE ® is gevestigd in de Koningsstraat, in het particuliere herenhuis van een vroegere grote wijnhandelaar. Deze brusselse optrek, met zijn wijnranken en pergola, wordt verhuurd voor privé-evenementen gewijd aan champagne-proeverijen.

Een enige magische ervaring die thans een naam draagt : CHAMPAGNOTHÈQUE
®


                                                      

                                                                               Evenementen      
events
CHAMPAGNOTHÈQUE ® verplaatst zich en neemt uw huis of onderneming in om ter plaatse proeverijen te organiseren. CHAMPAGNOTHÈQUE® is mobiel en plant het decor in de meest uitgelezen locaties.

In een huis van Horta, aan boord van een driemaster of regattazeilschip, in het behaaglijke appartement van een vermaard brussels architekt, in een historisch herenhuis in Parijs, op de green van een golfterrein of in het foyer van een groot theater plaatst CHAMPAGNOTHÈQUE® flightcases, witte tafels, zilveren koelers en opent de meest aangepaste flessen.

De keuze van het optimale glas, de staat en de doorschijnendheid ervan , tenslotte, laten toe om nog beter alle nuanceringen en luchtbelletjes van de champagne naar waarde te schatten.

CHAMPAGNOTHÈQUE® is op zoek naar de poesie van het gedeelde moment, de magie van het ogenblik.

                                                    

                                                                       
Commerciele toonbankcomptoir
De enige en echte champagne. De CHAMPAGNOTHÈQUE® DE BRUXELLES biedt 150 merken champagne ter proeverij en te koop aan. De prestigieuze cuvées van de meest vermaarde champagnehuizen, gemillesimeerde champagnes en een selectie van de toonaangevende hedendaagse zelfstandige wijnbouwers. Dit alles zowel in brut nature extra-brut, brut, droog of half-droog, als in verschillende flesformaten.

De handelssite van CHAMPAGNOTHÈQUE® biedt tevens drie ervaringen aan met betrekking tot de drie laureaten van de grote RTBF-tasting : TARLANT BRUT RESERVE Editie Kaat Tilley, MAX COCHUT BRUT RESERVE, HUBERT PAULET PREMIER CRU

CHAMPAGNOTHÈQUE®, propose une expérience unique au monde dans l’exploration sensorielle d’un plaisir intense : la dégustation de champagne de stricte appelation.

Tradition et créativité, élégance et convivialité, passion et émotion, savoir-faire et faire-savoir sont les outils utilisés par Eric Vauthier pour vous faire découvrir le champagne dans sa diversité et son patrimoine vivant.

CHAMPAGNOTHÈQUE®, est accessible aux novices, amateurs éclairés ou professionnels de la dégustation.

 

 


Magdalenastraat, 11 te 1000 Brussel

Tel: +32 (0)2 223 20 20

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Web: http://champagnotheque.be/

 Events :

Afdrukken